loading...
میهن پروژه
Admin بازدید : 187 یکشنبه 08 اسفند 1395 نظرات (0)

مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد



دسته: پیشینه متغیر های روانشناسی

بازدید: 5 بار

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 45 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 37








مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد به مواد در 37 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

توضیحات: فصل دوم

  • همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه apa جهت استفاده فصل دو
  • توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
  • پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
  • رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
  • منبع :                           دارد (به شیوه apa)
  • نوع فایل: word و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

اعتیاد

اعتیاد یک مشکل پزشکی، روان شناختی، اجتماعی و اقتصادی پیچیده است. مشخصه ی اعتیاد به مواد، میل شدید غیر قابل کنترل و وسواسی به مصرف مواد است که در آن آثار مخرب مصرف مواد همچنان ادامه می یابد (اختیاری و همکاران، 1390). اعتیاد از نظر لغوی، اسم مصدر عربی از ریشه «عاد» است که در فرهنگ لغت معین، به مفهوم عادت کردن و خو گرفتن می باشد. در فرهنگ نامۀ دهخدا، اعتیاد به مفهوم در پیاپی خواستن چیزی» آمده است. عادت و اعتیاد دو اصطلاح و عنوانی هستند که در افکار عمومی به غلط مشابه و معادل هم در نظر گرفته می شوند. در صورتیکه اختلاف کلی و اساسی باهم دارند. عادت عبارت است از تطابق موجود زنده با محیط زیست و شرایط جدید و بی سابقه. در انسان انواع مختلف عادت وجود دارد که عبارتند از: عادت حیاتی (بیولوژیکی)، عادت روحی، عادت غریزی و عادت عضوی. اعتیاد عبارتست از تطابق بدن با هر دارو یا ماده شیمیایی خارجی غیر لازم به مدت طولانی که یکی از انواع عادات حیاتی یا عادات بیولوژیکی محسوب می گردد. استعمال مداوم و طولانی مواد مخدر منجر به ایجاد سخت ترین انواع عادات حیاتی در بدن می شود که همان اعتیاد به مواد مخدر می باشد. معتاد کسی است که بر اثر مصرف مکرر و مداوم مواد مخدر یا دارو به آن متکی شده باشد. به عبارت دیگر، قربانی هر نوع وابستگی جسمی یا روانی به مواد مخدر، معتاد شناخته می شود. از نظر جامعه شناسی، معتاد کسی است که به مواد ایجاد کننده تغییرات غیر قابل قبول اجتماعی و فردی وابستگی دارد و در صورتی که دارو به بدن وی نرسد، اختلالات روانی و فیزیکی موسوم به سندرم محرومیت در او ایجاد می شود. (پیروی، بخش پور، نوکنی و استوار 1387: نقل از راهب و همکاران، 1388).

در سال 1950: سازمان ملل متحد در مورد اعتیاد به مواد مخدر تعریف زیر را ارائه کرد: اعتیاد به مواد مخدر عبارت است از مسمومیت تدریجی یا حادی که به علت مصرف مداوم یک دارو، اعم از طبیعی یا ترکیبی، ایجاد می شود و به حال شخص و اجتماع زیان آور می باشد.

به عبارت ساده تر، وابستگی به موادی که مصرف مکرر آن با کمیت مشخص و در زمانهای معین، از نظر مصرف کننده ضروری بوده و دارای ویژگیهای زیر است:

-           وابستگی جسمی ایجاد می کند.

-           وابستگی روانی ایجاد می کند.

-           پدیده تحمل در بدن نسبت به مواد مخدر ایجاد می شود.

-           ماده مورد نیاز به هر شکل و از هر طریق باید به دست بیاید.

-           ماده مصرفی بر مصرف کننده، خانواده و جامعه تأثیر مخرب دارد (هوارد ابادنیسکی، 1384)

در چند دهه اول قرن بیستم واژه اعتیاد به مواد شیمیایی، به حالت خاص اطلاق می شد که در اثر مصرف مداوم آن مواد ایجاد می گشت. این اعتقاد نیز وجود داشت که افراد مصرف کنندۀ این مواد به نحوی، وجدانی غیر طبیعی دارند. اما این اعتقاد در سال 1931 میلادی با مطرح شدن واژه های عادت دارویی و اعتیاد دارویی از سوی « تاتوم وسیوند » افول کرد. طبق تعریف این دو محقق، معتاد فردی است که ماده شیمیایی خاص را استفاده و بدان وابستگی پیدا کرده است. به این معنی که با قطع آن ماده و نرسیدن آن به بدن واکنشهای جسمی و روانی غیر ارادی پیدا می کند که همان اعتیاد داروئی است. در صورتیکه خصوصیات مذکور بروز نکند و تنها اختلال عاطفی دیده می شود، واژه عادت داروئی مطرح می شود. در سال 1964 میلادی سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسید که واژه اعتیاد و معتاد علمی نیست و از دقت و وضوح کافی برخوردار نیست و به جای استفاده از واژه های اعتیاد دارویی و عادت دارویی، واژه وابستگی دارویی معرفی شد. برای توضیح وجوه وابستگی در مفهوم مورد استفاده قرار می گیرد.

1-       وابستگی رفتاری که در آن به فعالیت های فرد برای کسب دارو و الگوی مصرف بیمار گونه تأکید می شود.

2-       وابستگی جسمی که عمدتاً بر علائم ترک و تحمل تأکید دارد. «ترک» یک وضعیت فیزیولوژیک (جسمانی-رفتاری) است که به دنبال قطع یا کاهش مقدار ماده مصرفی ایجاد می گردد و « تحمل » یعنی کاهش تدریجی اثر یک ماده که برای دستیابی به همان میزان اثر، نیاز به مصرف مقدار بیشتری از آن ماده احساس می شود.

v      سازمان بهداشت در سال 1964 میلادی واژه وابستگی به مواد یا سوء مصرف داروئی را جایگزین واژه اعتیاد کرد. بهر حال کاربرد واژه تغییری در ماهیت قضیه نمی دهد. بدین معنی که شخص گرفتار استفاده از موادی می شود که رهایی از آن دشوار و گاهی ناممکن است (شاملو، 1382) وابستگی داروئی به طور کلی توسط سازمان بهداشت جهانی سندرمی تعریف شده است که استفاده از یک دارو یا طبقه ای از داروها، الویتی بالاتر از آنچه پیش تر برای فرد ارزش داشته است پیدا می کند (کاپلان و سادوک، 2007، ترجمه رضاعی، 1390)

dsm_iv برای اختلالات مرتبط با مواد دو طبقه مجزا ارائه داده است. سوء مصرف مواد و وابستگی به مواد. سوئ مصرف اینگونه تعریف می شود: استفاده از یک ماده علی رغم عواقب قبلی نا مطلوب آن سوء مصرف کننده مواد کسی است که به علت استفاده زیاد از مواد، به طور مکرر، امّا متناوب (با فاصله زمانی نامنظم) به مشکلات مختلفی دچار می شود. وابستگی به مواد مخدر اینگونه تعریف می شود: ادامه مصرف دارو به رغم پیامدهای منفی آن. کسی که به مواد وابسته است به طور پیوسته و اجباری به مصرف آنها می پردازد (گنجی، 1392).

در حالیکه dsm_iv در طبقه مجزا و مستقل برای مصرف مواد در نظر گرفته بود dsm_5 در طبقه بندی خود یک تغییر بسیار عالی یا رادیکال داده است. بدین صورت که دو طبقه مستقل (سوء مصرف مواد) و (وابستگی به مواد) را حذف کرده است و یک طبقه واحد به نام اختلالات اعتیادی و مرتبط با مواد را جایگزین آنها کرده است. منطق پشت پرده ادغام این دو طبقه این است که گروه تبلیغاتی dsm_5 به این نتیجه رسید که بین سوء مصرف مواد و وابستگی به مواد هیچ مرز مشخص وجود ندارد و هر دو روی یک بعد قرار دارند. اختلالات این طبقه در یک دسته کلی اختلالات مصرف مواد، مسمومیت مواد و ترک مواد جای گرفته اند.

تاریخچه مواد مخدر

تحقیقات تاریخی و مردم شناختی نشان داده است که استفاده از مواد مخدر در گذشته صرفاً به بزرگسالان محدود بود و نوجوانان به آن روی نمی آورند. مصرف مواد به طور پراکنده در مراسم اعتقادی و مذهبی منحصراً توسط گروههای خاص در شرایط معینی صورت می گرفت. امّا بعدها هنگامی که مورفین، هروئین و کاکوئین به بازار آمد. مواردی از اعتیاد جوانان نیز مشاهده شد. در دهه 1960 تعداد معتادان به این پدیده آنقدر اندک بود که توجه اجتماعی را در مقایسه وسیع به خود جلب نمی کرد؛ امّا در اوایل 1970 استفاده از مواد مخدر ناگهانی در میان جوانان و نوجوانان شایع شد و به صورت مسئله ای جهانی درآمد و ابعاد همه گیر آن بصورت یک موج از قاره ای به قارۀ دیگر گسترش یافت (ستوده، 1392).



 tolerance

 withdrowal

 kaplan & sadock

شیوع مواد مخدر

بر اساس گزارش سالانه سازمان ملل متحد (2005) تعداد مصرف کنندگان مواد موجود در بین جمعیت 15-44 ساله ی سراسر دنیا، 200 میلیون نفر یا به عبارتی 5 درصد کل جمعیت می باشد که از این تعداد حدود 16 میلیون نفر یا به عبارتی 4 درصد جمعیت مصرف کننده ی مواد افیونی هستند (دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد، 2005)، مواد افیونی در ایران بیشترین مواد مصرفی می باشد (مکری، 2002).

در سال 2009 در آمریکا 5/22 میلیون نوجوان و بزرگسال (یعنی 9/8 درصد جمعیت) معیارهای یکی از اختلالات مصرف مواد در یک دورۀ 12 ماهه را داشته اند. از بین آنها، 2/3 میلیون نفر سوء مصرف الکل و مواد مخدر داشتند، 5/3 میلیون نفر مواد مخدر مصرف می کردند ولی الکل مصرف نمی کردند. و 4/15 میلیون نفر فقط سوء مصرف الکل داشتند،7% درصد افراد بزرگسال در مرحله ای از زندگی خود سوء مصرف مواد خانوادۀ تریاک داشته یا به آن معتاد بوده اند. شیوع اعتیاد با افزایش سن کاهش می یابد، و به گزارش dsm-5 نسبت مردان به زنان، برای هروئین 3 به 1، و برای سایر مواد، 5/1 به 1 است در کل اختلالات مصرف اوپیوئید در مردان 4/0% و در زنان 26/0% است. (سازمان وابستگی به مواد و شبکه بهداشت، 2010؛ به نقل از گنجی، 1392). نتایج بررسی سریع وضعیت سوء مصرف مواد و وابستگی به مواد مخدر در 128 استان کشور در سال 1383 نشان داده است که می توان رقم معتادان در ایران را بین -/200/1 تا -/800/1 نفر اعلام کرد. لازم به یادآوری است که این تخمین مربوط به معتادانی است که نیازمند دانلود خدمات درمانی و بازتوانانی هستند و این محاسبه شامل افراد مصرف کننده تفننی (سوء مصرف و مصرف نابجا) نمی شود


 the substance abuse and health service (samhsa)


قیمت : 19,000 تومان

پرداخت و دانلود


بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نمایش داده می شود و همچنین یک نسخه نیز برای شما ایمیل می شود .





کلمات کلیدی : , , , , ,



مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد

دانلود پیشینه تحقیق و مبانی نظری اعتیاد
وابستگی به مواد مواد برای سوء مصرف مبانی نظری و پیشینه
مبانی نظری و پیشینه پژوهش با موضوع اعتیاد - ایران دانلودمبانی نظری و پیشینه پژوهش با متن مبانی نظری و پیشینه . انواع وابستگی به مواد:
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع اعتیاد
دانلود مبانی نظری و پیشینه سوء مصرف مواد و به مواد مخدر،مصرف و سوء
مبانی نظری و پیشینه پژوهش درباره اعتیاد به اینترنت
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مبانی نظری و پیشینه. حقیقی و مجازی اشباع کنند. به
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش برای اعتیاد به اینترنت
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش دانلود مبانی نظری و پیشینه به سوء مصرف مواد
مبانی نظری و پیشینه پژوهش همدلی | هشتمین سرمتمبانی نظری و پیشینه پژوهش همدلی . به صفحه دانلود مبانی پژوهش سوء مصرف و وابستگی
پيشينه پژوهش متغير سوء مصرف و وابستگي به مواد
پیشینه پژوهش متغیر سوء مصرف و وابستگی به مواد . پیشینه پژوهش متغیر سوء مصرف و وابستگی
برترین فایل مبانی نظری و پیشینه پایان نامه سوء مصرف و
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه سوء مصرف و وابستگی به مواد سوء مصرف و وابستگی به
مبانی نظری و پیشینه پژوهش پایان نامه اثربخشی خانواده
مبانی نظری پژوهش. نظری وابستگی به مواد عملکرد خانواده و سوء مصرف مواد
دانلود پیشینه تحقیق و مبانی نظری اعتیاد - پرفروش ترینها
و مبانی نظری پژوهش) و به معنای وابستگی بیمارگونه به مصرف یک یا چند نوع ماده مخدر
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رضایت شغلی - اف لینک 1
مبانی نظری و پیشینه مبانی نظری و پیشینه پژوهش متغیر سوء مصرف و وابستگی به
مبانی نظری و پیشینه پژوهش روش های درمان اعتیاد در روانشناسی
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش آموزش و پرورش مبانی نظری و پیشینه پژوهش عزت نفس و
مبانی نظری و پیشینه پژوهش درباره اعتیاد به اینترنت
مبانی نظری و پیشینه پژوهش در مبانی نظری و پیشینه معتادان به مواد مخدر
پیشینه تحقیق اعتیاد | دهمین سرمت
مبانی نظری و پیشینه پیشینه تحقیق اعتیاد . به پژوهش سوء مصرف و وابستگی
مبانی و پیشینه نظری اعتیاد
مبانی و پیشینه نظری زیتون اصفهان بصورت کامل و جزء به جزء تحلیل و بررسی شده و
ol235 -بررسی عوامل تاثیر زیستی در بروز سوء مصرف مواد
مبانی نظری و پیشینه; 5-2 سوء مصرف و وابستگی به به سوء مصرف مواد 119 چکیده محتوا پژوهش
پیشینه تحقیق و مبانی نظری اعتیاد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش) و به معنای وابستگی سوء مصرف مواد و
فصل دوم پایان نامه درباره مشکلات رفتاری-هیجانی نوجوانان
,مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد; مبانی نظری و پیشینه
مبانی نظری و پیشینه پژوهش درباره درمان وجودی ( فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه پژوهش قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه. دارد به مضامین و
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش برای سلامت روان بایگانی
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش دانلود مبانی نظری و پیشینه به سوء مصرف مواد
مبانی نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای تنظیم خلق - اف لینک 1
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد
دانلود پیشینه و مبانی نظری پژوهش آموزش پیش دبستانی
پیشینه و مبانی نظری پژوهش آموزش پیش دبستانی. ماهیت آموزش پیش دبستانی توجه به آموزش و
فصل دوم پایان نامه ارشد درباره وابستگی به مواد - مقاله
و مبانی نظری پژوهش) و پیشینه . چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع وابستگی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش صنعت
مبانی نظری و پیشینه پژوهش قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه. گرفته شده و به معنی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سبک های یادگیری شناختی وابسته به
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سبک های یادگیری شناختی وابسته به زمینه و نظری و پیشینه
مبانی نظری فصل دوم پایان نامه درباره اختلالات وابسته به
وابسته به مواد مخدر. مبانی نظری فصل و مبانی نظری پژوهش) مبانی نظری و پیشینه .
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مشکلات رفتاری-هیجانی نوجوانان
مبانی نظری و پیشینه پژوهش بزهکاری، حادثه پذیری و سوء مصرف مواد می وابستگی به
مبانی نظری و پیشینه پژوهش با موضوع وفاداری مشتری
مبانی نظری و پیشینه مبانی نظری و پیشینه پژوهش با می کنند و وابستگی روحی به یک
مبانی نظری و پیشینه تحقیق تعاریف اعتیاد - راهنمای دانشجو
مبانی نظری و پیشینه و به معنای وابستگی بیمارگونه به مصرف یک یا چند نوع ماده مخدر است
مبانی نظری و پیشینه پژوهش ویژگی های جمعیت شناسی (فصل دوم)
مبانی نظری و پیشینه پژوهش ویژگی های ,مبانی نظری و پیشینه پژوهش ویژگی های جمعیت
نگاهی اجمالی بر وضعيت پژوهش‌های سوء مصرف و وابستگی به مواد
سوء مصرف و وابستگی به مواد پژوهش‌های سوء مصرف و سوء مصرف و وابستگی به
ادبیات تحقیق پیرامون نظریه‌های مربوط به اعتیاد | دهمین سرمت
مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوء مصرف و وابستگی به مواد; مبانی نظری و پیشینه
مباني نظري و پيشينه تحقيق با موضوع بزهکاري نوجوانان
مبانی نظری و پیشینه تحقیق پذیری و سوء مصرف مواد مربوط به درس مباني پژوهش
دانلود پروژه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر — مقاله دانلود
نگرش منفی به سوء مصرف مواد مخدر مبانی نظری و پیشینه پژوهش ها. پیشگیری از مصرف
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مسئولیت پذیری | جی پریم مقاله
محقق گرامی،شما با جستجوی مبانی نظری و پیشینه و خود را به نظری و پیشینه پژوهش
مبانی نظری و پیشینه پژوهش رفتارهای پرخطر | وبلاگ 24.اطلاعات
مبانی نظری و پیشینه پژوهش قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه و جوانان به مصرف
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خود ارزشی (فصل دوم)
نیمرخ مبانی نظری و پیشینه درجه وابستگی خود به و مبانی نظری پژوهش) به
مبانی و پیشینه نظری پیشینه‌ی سوگیری توجه
مبانی و پیشینه نظری سوء مصرف مواد شوند (سل و به مرور پیشینه ی پژوهش
ردیاب فایل – radyab.info » مبانی نظری و پیشینه پژوهش با
مبانی نظری و پیشینه مبانی نظری و پیشینه پژوهش با پرسشنامه گرایش به مصرف مواد;
مبانی نظری و پیشینه پژوهش بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مبانی نظری و پیشینه پژوهش بی منجر به سوء تغذیه
مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت تعارض در سازمان | وبلاگ
مبانی نظری و پیشینه پژوهش قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه. آن میکاهد و به جنبه
مبانی و پیشینه نظری پیشینه‌ی سوگیری توجه
مبانی و پیشینه نظری پیشینه‌ی با توجه به زمان 93 روزه تابستان ، فرصت خوبی برای
پیشینه پژوهش و مبانی نظری استرس(فصل دو)
مبانی نظری و پیشینه پژوهش روش عقلانی عاطفی پیشینه پژوهش و مبانی نظری بهزیستی روان
مبانی نظری و پیشینه پژوهش اضطراب
دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش اضطراب. مبانی نظری و از کار ، سوء مصرف مواد روا
فایل مبانی نظری و پیشینه تحقیق سوگیری توجه
فایل مبانی نظری و پیشینه تحقیق سوگیری توجه مبانی نظری و پیشینه پژوهش سوگیری توجه
مبانی نظری و پیشینه پژوهش صنعت - فایل های کمک آموزشی
مبانی نظری و پیشینه پژوهش قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه. فنون و حرفی که مواد
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2660
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 228
  • آی پی دیروز : 169
  • بازدید امروز : 748
  • باردید دیروز : 742
  • گوگل امروز : 18
  • گوگل دیروز : 66
  • بازدید هفته : 3,910
  • بازدید ماه : 32,586
  • بازدید سال : 254,599
  • بازدید کلی : 1,207,204